Fermenteren

Stadsmagazijn | Isabelle Quirynen

Ontdek de kracht van wilde fermentatie en leer hoe je thuis je eigen levende voeding creëert, boordevol smaak, voedingsstoffen én gezonde bacteriën. Met deze basiskennis kun je eindeloos variëren en jouw unieke gefermenteerde smaakversterkers samenstellen, die zorgen voor diepte en complexiteit in je gerechten.

Of je nu werkt met overvloedige oogst uit je moestuin of verse producten van de markt, je leert hoe je voedselverspilling tegen gaat en elk ingrediënt omtovert tot een culinair meesterwerk. Verken de heerlijke voordelen van fermentatie voor je gezondheid én je keuken, met als extra bonus: een flinke dosis natuurlijke umami.

Je gaat naar huis met een tas vol zelfgemaakte, levende voeding en een handleiding om direct thuis aan de slag te gaan. Heel concreet leer je kimchi, pikante saus, zuurkool en gepekelde groenten maken.

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Stadaardtarief: 30 euro
  • Kansentarief: 6 euro
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

van 19.30 tot 22 uur
max aantal deelnemers = 12
zaal Olieslagers

bekijk ook in cc

Mijn natuurlijke huisapotheek

BOTA | Isabelle De Vos

di 1 apr 2025 - 19.00 uur

Last van insectenbeten, reisziekte of last van maagzuur na een heerlijke barbecue? Tijdens de zomer komen we heel wat kleine kwaaltjes tegen. Deze kleine ongemakjes kan je eigenlijk heel makkelijk verhelpen met behulp van onze wondermooie natuur en haar heilzame kruiden.

Macramé duokleur plantenhanger

Stadsmagazijn | Andrea aka Bolleke Krol

za 21 jun 2025 - 15.30 uur

De hipste plantenhanger? Die maak je lekker zelf! Wil jij de tips and tricks van macramé leren? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Op 1,2,3 leer je de basis macramé knopen en schud jij een hippe plantenhanger uit de mouw.