Warme Winterwoorden: poëzie-avond met nieuwe en vertrouwde stemmen

Stadsmagazijn | Bond zonder Naam

Op Gedichtendag 30 januari kan je je komen warmen aan de inspirerende taal des dichters. Bond zonder Naam en poëzie-minnend organisator Gust Peeters slaan de handen in elkaar voor een heerlijke avond poëtisch genot. “Want het woord dat het hart raakt, verandert het hart”, zo wist Phil Bosmans reeds. 

Gastvrouw van dienst is Maud Vanhauwaert. Ze gaat in gesprek met jong, veelbelovend talent en meer gerenommeerde dichters, die allen enkele gloedvolle gedichten brengen. Sfeervol omkaderd door een streepje muziek. 
Voor een portie hartverwarmende schoonheid in putje winter! 

Met dichters Miriam Van hee, Bob Vanden Broeck en Kevin Amse 

Maud Vanhauwaert (1984) studeerde Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Antwerpen en Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen, waar ze nu zelf doceert. Voor haar poëziedebuut ‘Ik ben mogelijk’ kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel ‘Wij zijn evenwijdig’ de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck-wedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Vorig jaar verscheen haar debuutroman Tosca. 

Miriam Van hee (1952) is dichter en slavist. Ze debuteerde in 1978 met de bundel ‘Het karige maal’ (Masereelfonds). Haar werk werd meermaals bekroond, o.a. met de Jan Campertprijs, de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap, de Herman De Coninckprijs en de Ultima Letterenprijs. Recentelijk ontving ze de Prijs voor Meesterschap 2024, een oeuvreprijs die één keer in de vijf jaar wordt toegekend. 

Bob vanden broeck (1988) is schrijver en dichter. Hij geeft les op de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en houdt van vogels. In 2023 verscheen zijn debuutbundel 'de richting is richting omleiding' bij uitgeverij het balanseer. De bundel werd genomineerd voor de Cees Buddingh' prijs en bekroond met de Poëziedebuutprijs. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman. 

Toen hij als kind van ongeschoolde arbeiders op school werd aangemoedigd om ‘iets met zijn handen te doen’, koos Kevin Amse (1989) voor pen en papier. Zijn gedichten verschenen ondertussen in tijdschriften zoals Het Liegend Konijn en Tirade en ook op het podium vond hij zijn stem. Hij won de Euregionale poetryslam Borderlines en stond op evenementen zoals Theater Aan Zee. In zijn poëzie verkent hij persoonlijke thema’s zoals afkomst, liefde en identiteit. 

Muzikale intermezzo’s: Carlos Dyckmans 

 

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Standaardtarief: 6 euro
  • kansentarief: 2 euro
locatie
  • cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
  • Keistraat 5-7
  • 2000 Antwerpen

Extra

Reserveren is warm aanbevolen, de plaatsen zijn beperkt: